September 25, 2023

EZZALIN SIDEK

KERJAYA. KELUARGA. KEJAYAAN

Aloe Vera Gel

3 min read
aloe vera gel

Si botol kuning Forever  Aloe Vera Gel  semakin popular di kalangan pengguna di Malaysia untuk pelbagai kegunaan, khususnya penjagaan usus yang sihat. Coach Leen pada mulanya diperkenalkan dengan minuman asli gel  aloe vera ini sekitar tahun 2016, ibu ‘rekemen’ untuk masalah sakit lutut. 

Sebelum ini Coach Leen menulis satu artikel tentang kebaikan aloe vera untuk kesihatan usus. Baca di sini.

KANDUNGAN NUTRISI FOREVER ALOE VERA GEL

Terdapat banyak nutrisi Aloe Vera Gel (AVG) Forever Living untuk tubuh badan manusia. Isi kandungan pelepah aloe vera berbentuk gel tersebut mengandungi 200 sebatian, termasuk 20 mineral, 18 asid amino dan 12 vitamin. Inilah sebab kenapa produk daripada proses penstabilan aloe yang dipatenkan ini digemari oleh pengguna yang ingin mengekalkan sistem pencernaan yang sihat dan tahap tenaga semula jadi.

Tahap kesegaran yang Coach Leen maksudkan ini – cuba bayangkan kita menghiris pelepah aloe vera seberat 1kg hingga 2kg  setiap satu dan memakan gel terus dari pohonnya.  Gel Aloe Vera macam inilah gambaran hasil tuaian paling segar yang kita boleh nikmati. 

PENSIJILAN FOREVER ALOE VERA GEL

Produk keluaran Forever Living Products sangat dijaga kualitinya. Jika perhatikan label di botol kuning ini terdapat 4 logo yang sangat penting untuk kita kenalpasti dan faham.

 The International Aloe Vera Science Council (IASC)

iasc certification

Forever Aloe Vera Gel merupakan produk pertama yang menerima pensijilan oleh Majlis Sains Aloe Antarabangsa (IASC) ini. Sijil pengiktirafan dari IASC ni menunjukkan aloe vera FLP selamat & tiada emodin. Emodin ialah getah aloe vera berwarna kuning yang boleh akibatkan keracunan, keguguran, atau cirit birit.

 KOSHER RATING

kosher certification

Sangat jarang syarikat lain dapat sijil ni. KOSHER RATING menunjukkan yang setiap produk yang dikeluarkan syarikat tersebut tidak ada setitik pun bahan kimia berbahaya dalam produk.

 HALAL IFANCA

halal certification

Organisasi peringkat dunia yg mengawal produk halal. Apabila anda travel ke luar negara, boleh jadikan panduan logo halal ni untuk produk halal yang diyakini.

 KKM MALAYSIA

Setiap produk yang berdaftar KKM mempunyai nombor pendaftaran MAL (contoh MAL 19988268T ) dengan  label keselamatan Hologram pada pembungkusannya. Kita boleh menyemak status pendaftaran sesuatu produk melalui link ini  https://www.npra.gov.my / ATAU dengan menghubungi Bahagian Regulatori Farmasi Negara di talian 03-78835400.

Klik pada ikon ‘Produk Search’ dan masukkan namaa produk : Forever Aloe Vera Gel. Anda akan jumpa hasil carian KKM Registration No : MAL19988268T .

Untuk maklumat lanjut tentang produk ini rujuk pada muat turun PDF.

Coach Leen nak tekankan di sini bahawa produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Hasil pengambilan adalah berbeza untuk setiap individu.

FOLLOW COACH LEEN DI DI FACEBOOK, INSTAGRAM DAN TIKTOK.

Coach Leen berkongsi banyak lagi tips tentang aloe vera ini di saluran media sosial.  Minggu lepas anak didik Coach Leen, Manager Kak Eikin  meluangkan masa bersiar-siar di sekitar Seremban dengan kereta baru hasil titik perlu dalam perniagaan aloe vera ini. Banyak perkara kami bualkan sepanjang petang tu.  

Katanya beli kereta tanpa usik duit gaji sendiri, hanya gunakan duit hasil perniagaan yang kami bina bersama-sama di Forever Living Products.  Alhamdulillah Coach Leen doakan semoga lebih ramai yang ikut jejak kami menyebarkan manfaat tumbuhan yang Al Khaliq ciptakan untuk kita dan seluruh dunia. 

Jika berminat untuk dapatkan maklumat lanjut bagaimana ia boleh membantu kesihatan anda, boleh terus KLIK DI SINI untuk hubungi Coach Leen melalui Whatsapp. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.