September 25, 2023

EZZALIN SIDEK

KERJAYA. KELUARGA. KEJAYAAN

BEE POLLEN FOREVER LIVING

3 min read
Bee Pollen Forever Living

Bee Pollen Forever Living adalah pembekal tenaga semulajadi untuk Coach Leen yang sibuk dengan urusan keluarga dan perniagaan. Jika anda seorang wanita bekerjaya atau suri rumah sepenuh masa, mungkin boleh pertimbangkan untuk mengambilnya sebagai ‘energy booster’ semulajadi. 

Coach Leen selalu pesan kepada rakan niaga yang sibuk menguruskan anak – anak yang semakin membesar, telan Bee Pollen 6 biji – 8 biji sehari. Waktu terbaik ialah pada waktu pagi sebelum bertukar jadi hijau (haha).  

Bee Pollen Forever Living

Seorang wanita dewasa perlukan purata 2,000kcal sehari, bergantung kepada aktiviti haria. Jika anda adalah seorang guru Matematik di sekolah tempat anda mengajar di mana tahap aktiviti anda adalah sederhana. Berat badan anda adalah 60kg dengan ketinggian 162 cm. BMI anda adalah 22.9kg/m2  dan ia adalah berat badan unggul.  

Jadi, keperluan kalori anda adalah :

60kg x 35 (Faktor F) = 2100 kcal @ 2000kcal sehari.

Baca lagi contoh kiraan kalori DI SINI. 

Apa Itu Debunga Lebah?

Segala puji kepada Allah Al Khaliq yang menciptakan makhluk yang istimewa ini. Debunga lebah asli terdapat dalam bentuk yang manis untuk dirasai. Jika kita perhatikan dengan mata kasar mungkin tak dapat melihatnya dalam bentuk asal. Ia merupakan butiran kecil berwarna keemasan yang melekat di kaki lebah semasa mengumpul nektar dari bunga. 

Butiran kecil seperti debu ini adalah campuran debunga bunga, nektar, enzim, madu, lilin dan rembesan lebah. Ia dikumpulkan semasa lebah melawat bunga mengumpul nektar, ada yang disingkirkan dari kaki mereka dan dikumpulkan apabila mereka memasuki sarang. 

Baca lagi fakta menarik tentang debunga lebah DI SINI.

Satu Syarikat 4 Jenis Produk Lebah.

Jarang ada syarikat yang mampu keluarkan lebih dari 1 jenis produk lebah dalam satu masa. Biasa kita dengar sebuah syarikat hanya mampu keluarkan 1 jenis produk lebah iaitu madu sahaja. 

Kenapa? 

Sebab syarikat kaya raya memiliki ladang lebahnya sendiri dan keluasan ladang yang besar sahaja mampu hasilkan 4 jenis produk sekaligus. Forever Living Products merupakan penternak lebah dan pengeluar No. 1 dunia produk lebah. 

Forever Living Products ada 4 produk lebah termasuklah:

🐝Bee Honey

🐝Bee Propolis

🐝Bee Pollen

🐝Royal Jelly

Ladang ternakan lebah terletak di Gurun Sonoran, Arizona, USA dan gurun di Spain. Madu yang terhasil dari iklim panas dan kering di kawasan gurun membuatkan kandungan air dalam madu paling minima.

Keistimewaan Bee Pollen Forever Living

Telah dilaporkan secara meluas bahawa debunga lebah mengandungi beberapa sebatian yang menggalakkan kesihatan, seperti protein, asid amino, lipid, sebatian fenolik, vitamin atau mineral.

Istimewa Forever Bee Pollen – 100 tablets kerana:

  • 100% Debunga Lebah Tulen Dengan Royal Jelly Dan Madu
  • Mengandungi 500 mg Pollen Setiap Tablet
  • Ladang Di Gurun Sonoran Di Arizona Yang Bebas Dari Pencemaran.
  • Sumber Dari Ribuan Jenis Bunga Dan Tumbuh-Tumbuhan
  • Produk Semulajadi, Tiada Pengawet, Pewarna Atau Perasa Tiruan
  • Sedia Dicerna Dan Mudah Diserap Oleh Badan
  • Penggalak Tenaga Yang Baik
  • Untuk Lelaki – Baik Untuk Kesihatan Prostat
  • Membantu Dalam Pengurusan Berat Badan
  • Membantu Melegakan Tekanan

Untuk maklumat lanjut, muat turun PDF DI SINI

ForeverBeePollen_ver.5final.pdf

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, mengurangkan, merawat, menyembuhkan atau mencegah penyakit tertentu atau kelas penyakit. Anda harus berunding dengan doktor keluarga anda jika anda mengalami masalah perubatan.

Alergi Kepada Debunga Lebah.

Sejak zaman purba debunga lebah telah dianggap sebagai sumber bahan bioaktif dan tenaga yang baik. Mengambil kira permintaan semasa untuk makanan sihat dan semula jadi, tidak hairanlah bahawa debunga lebah telah menarik minat komersial sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Ini menjadikannya salah satu makanan tambahan yang paling banyak digunakan di seluruh dunia. Namun, ada individu yang alergi kepada debungan lebah. Oleh itu, Coach Leen sarankan supaya anda  mendapatkan konsultansi dari pengedar sah yang terlatih sebelum membuat pembelian.
Setiap sesi konsultansi produk adalah PERCUMA. Coach Leen boleh dihubungi melalui aplikasi Whatsapp- KLIK DI SINI, atau Follow di Facebook, Instagram dan TikTok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.