June 10, 2023

EZZALIN SIDEK

KERJAYA. KELUARGA. KEJAYAAN

FOREVER BRIGHT TOOTHGEL

2 min read
FOREVER BRIGHT TOOTHGEL

Pohon Aloe Vera terkenal dengan khasiatnya yang meliputi pelbagai aspek kesihatan termasuklah penjagaan kesihatan gigi. Tidak hairanlah kenapa Forever Living menghasilkan ubat gigi istimewa seperti Forever Bright Toothgel.

Siapa pernah gunakan ubat gigi istimewa ini, mesti suka tekstur gel berwarna hijau dalam setiap tiub. Pernah ditanya sama ada rasa ubat gigi macam aloe vera ke? Sudah tentu tidak.   

Perisa semulajadi peppermint dan spearmint akan menyegarkan nafas sepanjang hari. Kalau macam tu, rasa sejuk macam ais ke? Hmmm.. Kena cuba dulu baru tahu.

Kebaikan Forever Bright Toothgel 

Diformulasikan untuk kegunaan seisi keluarga, Forever Bright Toothgel mengandungi bahan paling berkualiti. Ia juga sesuai untuk orang yang tidak makan daging, hanya makan sayur-sayuran dan bijiran (Vegetarian). 

Hasil kajian dan kolaborasi bertahun-tahun Forever Living dengan pakar pergigian dan ilmuan telah menghasilkan formula terbaik. Produk yang mengandungi asas aloe vera tahap optimum untuk kebersihan yang efektif. 

Antara kebaikannya termasuklah:

• Tidak Mengandungi Fluorida – Sesuai Bagi Penghidap Tiroid 

• Berkesan Dalam Menghapuskan Plak Dan Bakteria.

• Baik Bagi Wanita Mengandung Yang Alahan

• Sesuai Untuk Gigi Sensitif

• Membersih Dan Memutihkan Gigi

• Mengandungi Aloe Vera Dan Propolis Lebah –  Efektif Dalam Menghapuskan Bakteria Dalam Mulut

• Melegakan Ulser Mulut Dan Jangkitan Gusi

• Melindungi Dan Menguatkan Gigi Serta Gusi

• Mengurangkan Hakisan Enamel Gigi

Cara Gunakan Forever Bright Toothgel

Cara terbaik ialah memberus gigi selepas makan. Gunakan amaun gel yang sedikit sahaja, anggaran sebiji kacang tanah. Satu tiub boleh digunakan selama 3 bulan sehingga 6 bulan untuk seorang pengguna. 

Ubat Gigi Tanpa Florida 

Ya, betul! Forever Bright Toothgel Tidak Mengandungi Florida dan selamat jika dimakan. Malah ia digunakan untuk masalah sembelit di kalangan kanak-kanak dan dewasa. Tapi florida kan bagus untuk gigi? 

Merujuk kepada Portal MyHealth, , terdapat kesan apabila mengambil Fluorida secara berlebihan. 

Pengambilan fluorida berlebihan oleh kanak-kanak sering kali terjadi bila mereka menelan ubat gigi berfluorida semasa memberus gigi. Sesetengah kanak-kanak suka dengan rasa ubat gigi yang berperisa. Ini menyebabkan mereka menelan ubat gigi tersebut.

Dalam keadaan lain, sesetengah kanak-kanak diberi fluorida tambahan secara berlebihan. Terdapat juga yang diberi fluorida tambahan sedangkan bekalan air paip sudah pun mengandungi fluorida yang mencukupi.

Pengambilan fluorida yang berlebihan semasa proses pembentukan gigi boleh menyebabkan kecacatan gigi. Kesannya, lapisan luar gigi (enamel) yang putih dan licin menjadi lubang-lubang kecil berwarna coklat. Warna ini kelihatan jelas pada permukaan gigi hadapan.

Gigi hadapan sangat penting untuk penampilan dan senyuman menarik. Sudah tentu kecacatan gigi tersebut boleh menjejaskan keterampilan diri.

Dapatkan Konsultansi PERCUMA. 

Untuk maklumat lanjut boleh Muat turun PDF Forever_Bright_Toothgel_ENG_1.pdf
https://gallery.foreverliving.com/gallery/FLP/download/products/028_primary.pdf  atau hubungi Coach Leen  melalui WhatsApp (KLIK DI SINI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.